ГоловнаСуспільствоВійна

Росія погодилася на збройну місію ОБСЄ на Донбасі, але деталі обговорювати відмовляється

Країни-учасниці "нормандської четвірки" починають роботу у Відні на рівні постпредів

Росія погодилася на збройну місію ОБСЄ на Донбасі, але деталі обговорювати відмовляється
Фото: 1tv.ru

Російська сторона дала згоду на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це повідомили в Адміністрації президента, інформує "Інтерфакс-Україна".

"За підсумками переговорів у "нормандському форматі" ми досягли єдності у позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ, і в перспективі - з залученням усіх країн ОБСЄ. Адже нам знадобиться консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії. На це погодилася і російська сторона", - розповів заступник голови АП Костянтин Єлісєєв.

Нагадаємо, введення поліцейської місії - одна з ключових умов проведення місцевих виборів на Донбасі. ОБСЄ готова реалізувати ідею розміщення місії, якщо всі сторони з цим погодяться.

Раніше Росія виступала категорично проти збройної місії. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав проблему безпеки надуманою і заявив, що беззбройних спостерігачів ОБСЄ буде досить для голосування.

Після чергових переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ згодна на розміщення збройних спостерігачів, але, як згодом уточнили у Кремлі, лише на лінії фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram