ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Вільнюса підтримав інкубатор київських проектів, які використовуватимуть відкриті міські дані

Відбір учасників програми триває до 12 червня

Ініціатива Kyiv Smart City і 1991 Open Data Incubator презентували програму, яка підтримуватиме створення проектів та сервісів, заснованих на відкритих даних столиці. Відбір учасників програми, які отримають доступ до міських даних, підтримку влади міста і всі умови для ефективної роботи на території Kyiv Smart City Hub, триває до 12 червня на сайті.

Перший заступник міського голови Геннадій Пліс запевнив, що міська влада підтримає і допоможе впровадити проекти, які вигадають у рамках хабу.

Ініціативу київської влади і співпрацю з активістами підтримав присутній на презентації мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс: "Нам дуже приємно, що Київ лише за рік зміг зробити так багато позитивних змін і впровадити велику кількість smart-рішень. І дуже важливо, що поступово відкриваються міські дані. Адже дуже важливо розуміти, що влада не повинна і не може нічого приховувати. Це життя міста, і всі ці речі мають бути абсолютно прозорі і відкриті громадськості. І тоді в активістів та інноваторів буде можливість створювати ті рішення і сервіси, які ще краще об'єднають жителів міста і тих, хто цим містом керує. Що є запорукою успішного і гармонійного розвитку".

Засновник 1991 Open Data Incubator Денис Гурський висловив упевненість, що проекти в рамках розпочатої співпраці вже дуже скоро стануть невід'ємною частиною цифрової інфраструктури Києва: "Ці проекти будуть створюватися в тісному контакті з Kyiv Smart City і столичною владою, представники якої стануть менторами і дадуть доступ до внутрішньої інфраструктури органів влади. Ми впевнені, що це не тільки розвиватиме приватно-державну співпрацю, але і змінить сам підхід до розвитку міських проектів, спрямованих на поліпшення життя киян".

Ярослава Бойко, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City, закликала киян проявляти ініціативу змінювати місто: "Ви жителі міста. І зараз унікальний момент, коли у ваших руках є всі інструменти і можливості для того, щоб впливати на життя Києва. Головне - ваше бажання".

Як зазначають у Kyiv Smart City Hub, їхня мета - надихати і консолідувати лідерів та агентів змін, збільшуючи "соціальний капітал" столиці. І надавати їм максимум можливостей для реалізації міських проектів. Співпраця з 1991 Open Data Incubator - це новий етап їхнього втілення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram