ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: міжнародна підтримка розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії зростає

На думку Президента, поліцейська місія сприятиме початку політичного процесу на тимчасово окупованих територіях.

Порошенко: міжнародна підтримка розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії зростає
ОБСЕ
Фото: rbc.ua

Президент Петро Порошенко заявляє, що міжнародні партнери все більше підтримують розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії..

Про це він сказав журналістам в Краматорську (Донецька область).

"І ОБСЄ, і наші партнери з Німеччини та Франції, і абсолютна більшість країн ОБСЄ, вчорашня, наприклад, заява міністра оборони Туреччини, де було чітко вказано: ми підтримуємо позицію України щодо розміщення збройної поліцейської місії", - сказав він.

Порошенко зазначив, що ця місія буде сприяти не тільки вирішенню питань, пов'язаних із забезпеченням безпеки на Донбасі, а й початку політичного процесу на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, 22 квітня Порошенко заявив, що очікує, що найближчим часом Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прийме рішення про направлення збройної місії на Донбас.

27 квітня МЗС Німеччини, яка головує в ОБСЄ, спростувало наявність домовленостей про розміщення збройної місії ОБСЄ в Донецькій і Луганській областях. Росія відкинула ідею поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. При цьому ОБСЄ днем раніше заявила, що готова обговорювати поліцейську місію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram