ГоловнаПолітика

Росія згодна на поліцейську місію ОБСЄ лише на лінії фронту

Пєсков спростував згоду Путіна на пости ОБСЄ на кордоні

Росія згодна на поліцейську місію ОБСЄ лише на лінії фронту
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Росія згодна на розміщення збройної місії ОБСЄ лише на лінії розмежування сторін на Донбасі, а не на кордоні РФ і України.

Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи підсумки телефонної розмови у "нормандському форматі".

"Мова йде про лінію розмежування - лінію, яка проходить між силами ополченців і Збройними силами України", - сказав він. Пєсков також заявив, що на розміщення такої місії ОБСЄ потрібна згода сепаратистів.

"У Мінських домовленостях все написано щодо контролю над кордоном, і черговість теж прописана, тому тут нічого обговорювати", - додав Пєсков.

Нагадаємо, про те, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії під час телефонної розмови висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і домовилися про консультації з цього питання, повідомила прес-служба президента України.

Прес-служба президента Росії Володимира Путіна повідомила про цей аспект переговорів так: "Обговорювалися питання політичного врегулювання ситуації на південному сході України. Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир'я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення Спільного центру з контролю і координації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram