ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" повернулися в Комінтернове

У селище завели важке озброєння, як тільки звідти поїхала ОБСЄ.

Бойовики "ДНР" повернулися в Комінтернове
Коминтерново

Бойовики терористичної організації "ДНР" повернулися в селище Комінтернове. Про це йдеться в вечірньому зведенні штабу АТО.

За останніми даними, бойовики частково повернулися в н.п. Комінтернове. Дочекавшись від'їзду представників СММ ОБСЄ, підрозділи російсько-терористичних військ знову завели туди техніку і важке озброєння. Зараз вони не допускають до роботи там представників цієї міжнародної місії, мотивуючи таке рішення небезпекою або просто не пояснюючи жодних причин", - сказано в ньому.

Нагадаємо, 22 грудня бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, що міститься в нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. Місія ОБСЄ не змогла потрапити в селище, щоб перевірити цю інформацію. 24 грудня сепаратисти покинули селище і відвели звідти всю техніку.

Цього ж дня в Комінтерновому побували спостерігачі ОБСЄ в супроводі озброєних членів "ДНР", але представникам місії не дозволили вийти за межі головної вулиці села. Проте вони побачили численні свіжі сліди від гусеничної техніки. Бойовиків, крім супроводжуючих, спостерігачі не бачили.

У штабі АТО зауважили, що захоплення Комінтернового "з військового погляду не має ні стратегічного, ні оперативного значення", і дії бойовиків пояснюють тим, що таким чином вони намагаються спровокувати ВСУ на застосування важкої артилерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram