ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко підписав указ про багатонаціональні військові навчання в 2016 році

Наступного розку заплановані "Кленова арка", "Сі Бриз" та "Репід Трайдент"

Порошенко підписав указ про багатонаціональні військові навчання в 2016 році
Фото: mil.gov.ua

Президент Петро Порошенко затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території нашої держави та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2016 рік, а також допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України наступного року для участі у багатонаціональних навчаннях.

Про це йдеться в указі глави держави № 721/2015 від 24 грудня, повідомляє прес-служба президента.

Документом визначається період проведення навчань, загальна чисельність підрозділів інших держав, які будуть допущені на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях, типи і кількість їх озброєнь, військової техніки, строки перебування та місця дислокації на території нашої держави.

Відповідно до затвердженого указом плану, на територію України для участі у заходах підготовки у рамках військового співробітництва буде допущено підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" з відповідним озброєнням і військовою технікою.

Кабінет Міністрів України має забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України підрозділів збройних сил інших держав, зазначених у статті 2 цього Указу, а також безпеку громадян України та громадян інших держав під час проведення навчань.

Фінансові витрати, пов’язані з підготовкою та проведенням навчань на території України і поза її межами у 2016 році, передбачається здійснити з Державного бюджету України за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ", які будуть виділені Міністерству оборони України у 2016 році.

Також сьогодні глава держави підписав Закон № 926-VІII "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2016 році для участі у багатонаціональних навчаннях", який народні депутати прийняли 25 грудня.

Згідно з документом, у 2016 році підрозділи інших держав на території України братимуть участь у навчаннях "Кленова арка - 2016”, українсько-американському навчанні "Сі Бриз - 2016", українсько- американському навчанні "Репід Трайдент - 2016".

Напомним, Президент Порошенко сегодня подписал закон о реформировании государственных и коммунальных печатных средств массовой информации.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram