ГоловнаСуспільствоЖиття

ВККСУ усунула з посади 6 суддів

Суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області усунули у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності

ВККСУ усунула з посади 6 суддів
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на засіданні 25 грудня на підставі клопотання генерального прокурора України ухвалила рішення відсторонити від займаної посади 1 суддю і продовжити термін відсторонення від займаної посади 5 суддям.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті ВККСУ.

Зокрема у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено на два місяці Горбатенко Олену Михайлівну з посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області.

Комісія продовжила на місяць термін відсторонення:

Оберемка Владислава Олександровича - з посади судді Макарівського районного суду Київської області;

Вознюка Сергія Михайловича - з посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області;

Лисенка Владислава Вікторовича - з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області;

Волкової Світлани Яківни - з посади судді Печерського районного суду міста Києва.

Також комісія продовжила засідання від 23 грудня 2015 року, в якому за клопотанням судді Кушнір С.І. було оголошено перерву. Сьогодні комісія ухвалила рішення продовжити на 1 місяць термін відсторонення Кушнір Світлани Іванівни з посади судді Солом'янського районного суду міста Києва.

Щодо Вовка Сергія Володимировича - судді Печерського районного суду міста Києва - комісія прийняла рішення про повернення клопотання генеральному прокурору України відповідно до його звернення про відкликання.

Комісія повернула клопотання генеральному прокурору України про продовження терміну відсторонення Татаурової Ірини Миколаївни з посади судді Деснянського районного суду міста Києва.

Нагадаємо, 13 листопада завершилося формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram