ГоловнаСуспільствоЖиття

У грудні в Києві зафіксували 15 температурних рекордів

Від початку року в столиці нарахували вже 51 температурний рекорд

У грудні в Києві зафіксували 15 температурних рекордів

У грудні в Києві вже зафіксовано 15 температурних рекордів, які спостерігають протягом 6 днів.

Про це повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії.

З початку року в столиці налічується вже 51 температурний рекорд, зазначили в обсерваторії.

За даними спостережень метеостанції обсерваторії, 24 грудня в Києві було зафіксовано перевищення параметрів добової температури повітря для цього дня за 135 років спостереження.

Середньодобова температура становила + 7,6° С, що вище попереднього рекорду 2014 року на 1,7° С. Максимальна температура в столиці після полудня піднялася до позначки + 10,2° С, що перевищило попереднє історичне значення 1995 року на 0,5° С.

Як повідомлялося, 19 грудня в Києві побито рекорд середньої добової температури повітря. Вона становила +4,8 градуса, перевищивши на 0,1 градуса значення 1904 року. 21 грудня вперше за 135 років побито рекорди всіх трьох параметрів добової температури для цього дня.

Як заявили метеорологи, за кліматичною нормою така погода відповідає погоді кінця жовтня, а це означає, що метеорологічна осінь триває, хоча перший місяць календарної зими вже майже закінчується.

Нагадаємо, в російському "Газпромі" поскаржилися, що Україні пережити зиму допомагає погода. Україна вже місяць не імпортує газ з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram