ГоловнаСуспільствоЖиття

У 2016 році держава виділить на потреби сімей загиблих воїнів 310 млн грн

Обговорюється ідея створення веб-меморіалу загиблих.

У 2016 році держава виділить на потреби сімей загиблих воїнів 310 млн грн
Фото: Макс Левин

Держфінансування потреб сімей загиблих воїнів в 2016 році збільшиться - правда, незначно. Про це сьогодні під час виступу на благодійній платформі "Люди допомагають людям" заявив голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко.

"У 2015 році на забезпечення потреб сімей загиблих ветеранів АТО та інвалідів 1-ї і 2-ї групи було виділено 300 млн грн, на наступний рік на ці цілі передбачено на 10 млн грн більше, - повідомив Дерев'янко. - Членам сімей загиблих, які брали участь у добровольчих формуваннях, буде здійснюватися виплата разової грошової допомоги в такому ж розмірі, як для військовослужбовців і співробітників міліції».

Він запропонував для збереження пам'яті загиблих героїв у рамках діяльності платформи розробити спільні заходи та проекти, наприклад, веб-меморіал. Кожен небайдужий зможе відвідати онлайн могилу загиблого з описом його героїчного вчинку.

Платформа «Люди допомагають людям» розпочала свою роботу в грудні 2014 року. Ініціатор її створення - народний депутат Ольга Богомолець закликає кожного допомогти, чим він може. "Сьогодні обов'язок кожного: не можеш воювати зі зброєю - йди воюй зі словом і знанням у владу. Не можеш у владу - стань волонтером. Не можеш волонтером - допоможи сім'ям героїв. Немає грошей - допоможи добрим словом або забий цвях. Головне - не будь байдужим", - говорить Богомолець.

На сайті платформи lpl.com.ua є можливість допомогти не тільки грошима. Наприклад, рубрика «Хочу допомогти» містить оголошення на кшталт "навчаю англійської", "допоможу транспортом". Кожен, хто бажає, може викласти оголошення і знайти того, хто потребує допомоги.

Нагадаємо, Рада дала добровольцям, що легалізувалися, статус учасників бойових дій у квітні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram