ГоловнаЕкономікаБізнес

Хімзаводи Фірташа відновили роботу після 4 місяців простою

Ostchem і "Нафтогаз" підписали 16 мирових угод.

Хімзаводи Фірташа відновили роботу після 4 місяців простою
Фото: dmitryfirtash.com

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" відновлюють роботу після укладення мирової угоди між "Нафтогазом" і хімічним концерном Ostchem Дмитра Фірташа. Про це повідомила прес-служба Ostchem.

"Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами наших компаній перед з ДП «Газ України» та НАК «Нафтогаз України». Сторони підписали 16 мирових угод, борги конвертовано на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їхню легальність. Це означає, що взаємини заводів Ostchem із ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України» врегульовано. Газ, що належить заводам, розблоковано, газопостачання заводів відновлено", - заявив перший заступник генерального директора Ostchem Олег Кікта.

Два інші підприємства концерну - горлівський "Стирол" і "Сєвєродонецький "Азот" - не працюють у зв'язку з АТО.

Нагадаємо, 16 вересня 2015 року НАК "Нафтогаз України" і дочірня компанія "Газ України" з одного боку і група компаній Ostchem з іншого підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, про графік погашення заборгованості й умови поновлення газопостачання підприємств групи Ostchem.

У четвер "Нафтогаз" отримав перший платіж у розмірі 385 млн гривень згідно із затвердженим графіком. Після цього було розблоковано постачання газу хімічним підприємствам групи.

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" зупинили роботу 28 травня 2015 року. Керівництво підприємств звинуватило владу України в переслідуванні з політичних мотивів і тиску на бізнес. На початку квітня Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за підозрою в розкраданні держкоштів посадовими особами хімічних заводів Дмитра Фірташа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram