ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ заявив про вихід України з рецесії

За підсумками 3-го кварталу ВВП країни виріс на відсоток.

НБУ заявив про вихід України з рецесії
Фото: dyvys.in

Національний банк заявив, що Україна вийшла з рецесії. За підсумками 3-го кварталу зростання ВВП країни оцінюють у відсоток, повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева на прес-конференції в четвер.

"У липні-вересні реальний ВВП зріс на 1%", - заявила вона. За словами голови НБУ, зростання ВВП у 3-му кварталі стало результатом збалансованого грошово-кредитного ринку і зниження девальваційних й інфляційних очікувань.

Її заступник Дмитро Сологуб заявив, що це повільне зростання триватиме й у четвертому кварталі. "Ми очікуємо невеликого зростання ВВП у 3-4 кварталі. Однак дисбаланси 1-го півріччя дозволяють оцінити падіння ВВП 2015 року в 11,5%", - сказав він.

Востаннє квартальне зростання ВВП в Україні фіксували ще в 4-му кварталі 2013 року за рахунок високого врожаю. Без урахування того короткострокового зростання економіка України скорочувалася з 2-го кварталу 2012 року.

Нагадаємо, що, за розрахунками Мінекономрозвитку, падіння ВВП у січні-червні 2015 року становить 15,9% порівняно з аналогічним періодом 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram