ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна припинила прийом і транзит вагонів російської ПВК

Компанію внесено до списку санкцій.

Україна припинила прийом і транзит вагонів російської ПВК
Фото: pvku.com.ua

Україна припинила приймати вагони ВАТ "Перша вантажна компанія" і його українського відділення ТОВ "ПВК в Україні", які потрапили під українські санкції щодо Росії.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у зв'язку з цим "Російські залізниці" заборонили вантажити вагони "ПВК в Україні" та ПВК для відправки в Україну або транзитом через Україну. Також заборонено відправляти їх порожніми.

В.о. голови УЗ Олександр Завгородній стверджує, що санкції щодо ПВК не вплинуть на залізничні перевезення в Україні. За його словами, компанія займала дуже маленьку частку українського ринку. Що ж стосується транзиту російських вантажів, то голова УЗ зазначив, що частку ПВК замістять інші компанії. "Святе місце порожнім не буває", - цитує залізничника портал ЦТС.

ПВК - найбільший у РФ оператор залізничних перевезень. Крім РФ, оператор працює в Україні та Казахстані, має спільне підприємство із залізницями Фінляндії. Компанія входить до UCL Rail - залізничного дивізіону групи Universal Cargo Logistics Holding (UCL Holding) Володимира Лісіна. Групі належить близько 200 тис. вагонів різних типів, велика частина з них - піввагони. Крім залізничних активів вона об'єднує стивідорні компанії на північному заході і півдні країни та великі російські судноплавні підприємства.

Компанія входить до списку санкцій, затвердженого указом Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram