ГоловнаПолітика

Україна застосувала санкції до російських лотерей

Щодо цих операторів лотерей передбачено блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші заходи.

Україна застосувала санкції до російських лотерей
Фото: msl.ua

Україна застосувала персональні обмежувальні заходи до представників найбільших операторів лотерей в Україні - "МСЛ" і "Патріот".

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів з посиланням на рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня, введене в дію указом Президента України від 16 вересня.

За інформацією Мінфіну, щодо цих операторів лотерей передбачено низку обмежувальних заходів, включаючи блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, а також низку інших санкцій.

У середині минулого року Міністерство фінансів назвало незаконною діяльність трьох найбільших операторів державних лотерей в Україні - "МСЛ", "Патріот" і "УНЛ" і закликало громадян бойкотувати ці лотереї.

Як повідомлялося, також з 25 жовтня 27 російських авіакомпаній, серед яких "Аэрофлот", Red Wings, "Сибирь", "Трансаэро", не зможуть виконувати рейси в Україну. Всі вони входять до списку санкцій, введеного в дію указом Президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, 16 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції вводяться строком на один рік і стосуються більш ніж 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram