ГоловнаПолітика

Помер четвертий гвардієць, поранений біля Ради

Лікарям не вдалося врятувати Богдана Дацюка.

Помер четвертий гвардієць, поранений біля Ради
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Від поранень, отриманих від вибуху 31 серпня біля Верховної Ради, помер ще один, уже четвертий боєць Національної гвардії.

"У центральному госпіталі МВС помер ще один поранений 31 вересня під ВР - Богдан Дацюк. Увесь цей час він перебував у комі. На жаль, лікарям не вдалося врятувати його життя", - написала у фейсбуці голова парламентського комітету з охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Раніше голова МВС Арсен Аваков повідомляв, що 24-річний Дацюк проходив службу у військовій частині Нацгвардії 3027.

Нагадаємо, гвардійці стали жертвою гранати, кинутої, за попередніми даними, бійцем батальйону "Січ" Ігорем Гуменюком, який прийшов до Ради на мітинг проти зміни Конституції. Понад 140 осіб, майже всі - силовики, отримали тоді поранення.

31 серпня помер від осколка в серці 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін, призовник із Херсонської області. 1 вересня померли 21-річний призовник із Жовтих Вод Дмитро Сластиков і 20-річний Олександр Костін із Херсона.

У цій справі трьом екс-нардепам від "Свободи" - Ігореві Швайці, Юрію Сиротюку й Едуардові Леонову - пред'явлено підозру в організації масових заворушень. Швайку суд відпустив на поруки, Леонова - під домашній арешт, а Сиротюка заарештували на два місяці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram