ГоловнаПолітика

Вибори на Донбасі неможливі, допоки Росія не передасть контроль над кордоном, - Клімкін

РФ не виконує своїх зобов'язань.

Вибори на Донбасі неможливі, допоки Росія не передасть контроль над кордоном, - Клімкін
Фото: 24.ua

Росія не виконує Мінських угод, а тому не може бути мови про Мінськ-3.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я категорично проти того, щоб починати розмову про «Мінськ-3», оскільки сьогодні Росія своїх зобов'язань не виконує, причому в усіх сферах - від безпеки до гуманітарки", - зазначив він.

У цьому контексті голова МЗС зазначив, що головними умовами, які стоять перед РФ, є виведення озброєння з Донбасу і передача контролю за кордоном.

"Поки в нас не буде доступу до окупованої території, повного контролю над кордоном, поки ОБСЄ не зможе вільно за цим простежити - і мови бути не може про проведення на Донбасі виборів. Фактори, які я перерахував, їх не можна відокремлювати один від одного. Усе це разом і є Мінськими домовленостями", - заявив міністр.

При цьому він додав, що угода не має формального терміну дії, крім необхідності передати до кінця року контроль над українсько-російським кордоном.

"Ми готові діяти так, як прописано в Мінських - крок за кроком. Але вони морочать голову, вибачте, то з Конституцією, то з іншими питаннями. У результаті наприкінці року ми подивимося, що маємо - класичне питання інтелігенції «хто винен і що робити?». Зрозумівши, «хто винен», зрозуміємо і «що робити»", - резюмував міністр.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю "Голова МЗС Клімкін: «Усім конфліктом на Донбасі управляють з Москви»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram