ГоловнаПолітика

РНБО затвердила санкції проти Росії

Під обмежувальні заходи підпали 1124 росіянина і 156 юросіб

РНБО затвердила санкції проти Росії

РНБО на засіданні в середу затвердила перелік санкцій проти 1124 російських громадян і 156 компаній.

Про це повідомляють Українські Новини.

На засіданні також схвалено проект нової військової доктрини.

На сайті президента повідомляється, що сьогодні на засіданні РНБО "було розглянуто питання розширення застосування спеціальних економічних санкцій та інших обмежувальних заходів проти агресора".

На сайті РНБО повідомляється, що Рада національної безпеки і оборони підтримав пропозиції Кабінету Міністрів і Служби безпеки України і вирішив розширити перелік юридичних і фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.

"Ці особи здійснюють терористичну діяльність, беруть участь у фінансуванні тероризму або іншій підтримці цієї злочинної діяльності, а також в порушення норм міжнародного права підтримують анексію Росією частини території України", - сказано в повідомленні.

Кабінету Міністрів спільно зі Службою безпеки України, Національним банком та Генеральною прокуратурою запропоновано забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності застосування санкцій.

Нагадаємо, 12 серпня уряд затвердив другий, розширений, пакет санкцій проти Росії і направив його в РНБО. Новий пакет затвердили у зв'язку з набранням чинності розширених санкцій проти Росії, які ввели США.

Перший пакет санкцій проти РФ уряд затвердив рік тому, проте документ так і не оприлюднили. Прем'єр Арсеній Яценюк повідомляв, що Кабмін запропонував РНБО ввести заборону на в'їзд в Україну для приблизно 200 громадян Росії, заморозити активи низки юридичних осіб, заборонити участь у приватизації українських об'єктів, заборонити виведення капіталу з України, ввести спеціальну процедуру фінансового моніторингу щодо всіх компаній, пов'язаних із російським урядом, заборонити придбання за державні кошти товарів, робіт і послуг у Росії. Чи схвалила РНБО цю пропозицію, не відомо.

Варто також зазначити, що рік тому Україна повністю згорнула військово-технічне співробітництво з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram