ГоловнаПолітика

Кабмін пропонує заборонити в'їзд в Україну 200 росіянам

Кабмін передав у РНБО пропозиції санкцій проти Росії

Кабмін пропонує заборонити в'їзд в Україну 200 росіянам
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони ввести заборону на в'їзд в Україну приблизно 200 громадян Росії.

Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.

"Стандартний пакет (санкцій) - це заборона в'їзду, само собою зрозуміло... Заборона в'їзду громадянам Російської Федерації, групі політичних діячів. У попередньому списку - близько 200 осіб", - сказав Яценюк.

Також він зазначив, що серед запропонованих Кабміном санкцій - заморожування активів юридичних осіб, заборона на участь у приватизації українських об'єктів, заборона на виведення капіталу з України, запровадження спеціальної процедури фінансового моніторингу всіх кампаній, пов'язаних з російським урядом, заборона на придбання за державні кошти товарів, робіт і послуг у Росії.

Прем'єр додав, що уряд підготував списки всіх компаній, у яких мають відповідну власність Росія як держава і приватні російські інвестори, причетні до російського режиму.

Яценюк зазначив, що Кабмін працював над формуванням пропозицій санкцій більш ніж 1,5 місяця, і всі матеріали вже передано РНБО.

Він висловив сподівання, що РНБО ухвалить остаточне рішення щодо санкцій найближчим часом.

Нагадаємо, 12 вересня США і ЄС ввели нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram