ГоловнаПолітика

МВС закликає заборонити в'їзд в Україну та ЄС Ернсту і ще 300 журналістам

У відомстві розповіли, як російські ЗМІ спотворюють інформацію про Україну

МВС закликає заборонити в'їзд в Україну та ЄС Ернсту і ще 300 журналістам

Міністерство внутрішніх справ України ініціює заборону в'їзду в Україну і країни ЄС гендиректору "Першого каналу" Росії Костянтину Ернсту і ще 300-м російським журналістам.

"МВС України звертається з пропозицією до МЗС звернутися до Європейського Союзу - перевірити цих журналістів і заборонити їм в'їзд, для того, щоб, хоча б, таким чином, Європа також показала, що вона проти такої пропагандистської брехні", - сказав радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в понеділок у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що МВС встановила особу жінки, яка повідомила російським телеканалам про звірства, які нібито скоїли українські військовослужбовці. Її, за словами Геращенка, звуть Галина Остапенко (Пишняк). Радник міністра розповів про те, що ця жінка веде асоціальний спосіб життя, її навмисне використали для того, щоб дискредитувати українських військовослужбовців.

"Мета фільмування таких роликів - в РФ почалася проблема з набором найманців", - сказав Геращенко, пояснивши, що такими сюжетами російська сторона має намір викликати ненависть у росіян до українців, і таким чином сприяти збільшенню кількості людей, охочих бути найманцями для участі в бойових діях на сході України.

За його словами, МВС встановлює місцеперебування цієї жінки. Радник голови МВС допустив, що, швидше за все, вона перебуває в Росії.

Такі сюжети російських телеканалів сприяли тому, що МВС виступає з ініціативою просити ЄС заборонити в'їзд до країн Євросоюзу російським журналістам.

Нагадаємо, Комітет ВР зі свободи слова виступив за скасування акредитації російських журналістів. Йдеться, зокрема, про представників телеканалів "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", Life News.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram