ГоловнаПолітика

Янукович подав позов до суду ЄС через введені проти нього санкції

"Заморожування" рахунків оскаржили також син Януковича та екс-прем'єр Азаров

Янукович подав позов до суду ЄС через введені проти нього санкції
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Віктор Янукович направив до суду Європейського Союзу позов з вимогою скасувати санкції, введені Брюсселем проти нього та обох його синів.

Про це заявили сьогодні в Європейському суді, інформує "Інтерфакс-Україна".

У заяві наголошується, що поряд зі скаргою Януковича до суду ЄС надійшли аналогічні позови і від цілої низки інших колишніх українських політиків, на думку Брюсселя, причетних до ескалації кризи в цій країні і проти яких також вжили обмежувальних заходів. Зокрема, відповідні скарги отримали від колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова і сина Януковича Олександра, зазначили в суді.

Нагадаємо, 5 березня ЄС заморозив банківські рахунки 18 прибічників Януковича, яких підозрюють у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні.

В інтерв'ю LB.ua син колишнього президента України, власник групи компаній "Мако" Олександр Янукович заявив, що на рахунках його фірми у Швейцарії арештували $11 млн, на його особистому рахунку в Україні - $200 тис. Окрім того, він заявляв про намір оскаржити санкції в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram