ГоловнаПолітика

РНБО: санкції проти Росії почали запроваджувати з перших днів агресії

Понад 1700 росіянам заборонено в'їзд в Україну, повідомили у відомстві.

РНБО: санкції проти Росії почали запроваджувати з перших днів агресії
Фото: Макс Левин

Україна від початку анексії Криму і збройного конфлікту на Донбасі запровадила санкції проти 1700 громадян Російської Федерації.

Як повідомили в прес-службі РНБО, санкції чи обмежувальні заходи проти громадян і юридичних осіб РФ почали вводити в Україні, починаючи з березня 2014 року.

"Перед цим, рішенням РНБО, Україна припинила будь-яке військово-технічне співробітництво, а також співробітництво у військовій сфері та сфері безпеки з Російською Федерацією. Кабінет Міністрів, Міністерство оборони, СБУ та розвідувальні органи України денонсували угоди з відповідними структурами РФ і припинили співпрацю в цих сферах", - йдеться в повідомленні.

Зокрема наголошують, що Україна припинила обслуговування ракетних комплексів, які є важливою складовою ракетних військ стратегічного призначення РФ, які виробляли на підприємстві "Південмаш".

Також припинено військовий транзит і транзит товарів подвійного призначення і територією, і повітряним простором України. Майже вчетверо зменшився товарообіг між Україною і Росією порівняно з 2013 роком.

Окрім того, правоохоронні органи України відкрили низку кримінальних проваджень проти російських чиновників. "Наразі на територію України заборонено в'їзд більш ніж 1700 громадянам Росії. В'їзд на територію України з території РФ запроваджено виключно за закордонними паспортами", - наголошують у повідомленні.

Також у повідомленні сказано, що 2 вересня РНБО підтримала позицію Кабінету Міністрів і СБУ щодо розширення санкцій проти фізичних і юридичних осіб Російської Федерації та інших країн. Це рішення найближчим часом активують указом президента України.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували офіційну відповідь РНБО на питання: проти яких юридичних осіб і фізичних осіб РФ і які саме санкції запроваджено.

Україна поки що не ввела санкцій проти РФ, йшлося у відповіді відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram