ГоловнаБлогиБлог Максима Полякова

Криваві події під Верховною Радою: демократія чи спланований теракт?

Під час заворушень 31 серпня біля стін Верховної Ради відбулась трагічна подія, яка є неприпустимою для демократичної і правової держави: демонстранти кинули бойову гранату. Це призвело до загибелі та поранення невинних українців.

Наразі Генеральна прокуратура України поки не впевнена за якою статтею кваліфікувати ці події. Раніше повідомлялось, що прокуратура веде розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України – вбивство співробітника правоохоронного органу, погроза або насильство, групове порушення громадського порядку та масові заворушення. Нещодавно Шокін зазначив, що з урахуванням даних, отриманих слідством, тут має місце терористичний акт. Але це поки лише усна заява.

Я переконаний: події, що сталися 31 серпня необхідно кваліфікувати як терористичний акт! Адже загинули молоді хлопці, яких призвали на строкову службу Національної гвардії, постраждали журналісти та правоохоронці, значна частина яких перебуває у важкому стані. Мітинг пройшов із застосуванням зброї, вибухами, підпалами та іншими діями, які створили небезпеку для життя і здоров’я людей. Учасники акції порушили громадський порядок та мали на меті вчинити вплив на прийняття Верховною Радою важливого рішення, яке є необхідним для країни, що стала на шлях Європейського розвитку.

Також вважаю, що вчинений терористичний акт – це посягання на державний суверенітет, конституційний лад та територіальну цілісність нашої держави. Саме тому необхідно розслідувати вчинений злочин в розрізі ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Я разом з МДО «Депутатський контроль» вже направив депутатське звернення до Голови СБУ Василя Грицака з проханням внести відомості до ЄРДР за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 258 ККУ та розпочати досудове розслідування. Ситуація, що сталася 31 серпня вимагає конкретних дій з боку влади. Ми маємо зробити все від нас залежне для недопущення повторення цих трагічних подій.

Максим Поляков Максим Поляков , Депутат Верховної Ради, член міжфракційного депутатського об’єднання ВРУ "Депутатський контроль"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram