ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ зупинив черкаський "Азот" і "Рівнеазот"

Group DF звинуватила партію Яценюка в системному тиску

Фірташ зупинив черкаський "Азот" і "Рівнеазот"
Фото: dmitryfirtash.com

Group DF Дмитра Фірташа зупинила хімічні заводи "Азот" у Черкасах та "Рівнеазот", які виробляють мінеральні добрива.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"У зв'язку із системним і безпрецедентним тиском на бізнес Ostchem, хімічний холдинг Групи, з боку депутатів "Народного фронту" та їхніх представників у владі, Group DF оголошує про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот", - йдеться в релізі.

З урахуванням того, що в зоні АТО зупинено горлівський "Стирол" і "Сєверодонецький азот", усі українські хімзаводи Фірташа на сьогодні не працюють.

Своє рішення щодо черкаського та рівненського заводів група пояснює кримінальними справами проти їхнього керівництва, а також арештом газу Ostchem, який є сировиною при виробництві міндобрив.

Нагадаємо, газ Фірташа заарештували в кінці квітня в рамках кримінального провадження про розтрату майна посадовцями "Нафтогазу".

На початку квітня Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за підозрою в розкраданні держкоштів посадовими особами хімічних заводів Дмитра Фірташа.

Азотний бізнес Фірташа представлено холдинговою компанією Ostchem, в яку входять хімпідприємства "Азот" (Черкаси), "Концерн Стирол", "Сєверодонецький Азот", "Рівнеазот", естонський "Нітроферт" і таджикистанський "Таджик Азот". Крім того, в цей напрямок входять "УкрАгро НПК" (володіє мережею складів з реалізації мінеральних добрив) і порт "Ніка Тера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram