ГоловнаЕкономікаДержава

Суд заарештував 500 млн кубометрів газу Ostchem, - МВС

Суд задовольнив клопотання Головного слідчого управління МВС

Суд заарештував 500 млн кубометрів газу Ostchem, - МВС
Фото: EPA/UPG

Печерський районний суд Києва заарештував 500 млн кубометрів газу, що належить холдингу Ostchem, у рамках кримінального провадження про розтрату майна посадовцями НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ.

"Постановою Печерського районного суду Києва задоволено клопотання Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ про накладення арешту майже на 500 млн куб. м природного газу, який зберігається у спеціальних сховищах ПАТ "Укртрансгаз" і належить підприємствам групи компаній Ostchem", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд також зобов'язав посадових осіб "Укртрансгазу" прийняти на відповідальне зберігання вищевказаний природний газ і заборонити будь-яке розпорядження ним, у тому числі продаж і передачу.

Раніше Генеральна прокуратура і МВС звернулися до суду з проханням заарештувати 500 млн куб. м газу, що належить холдингу Ostchem, у рамках кримінального провадження про розтрату майна посадовцями "Нафтогазу".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив за арешт майна хімзаводів Дмитра Фірташа в рахунок компенсації збитків держави, завданих у результаті змови Ostchem і "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram