ГоловнаПолітика

МВС готове розслідувати справу про газ Фірташа спільно з ФБР (оновлено)

У міністерстві повідомили, що слідчі дії будуть проводиться як в Україні, так і в США

МВС готове розслідувати справу про газ Фірташа спільно з ФБР (оновлено)
Фото: moskva-tr.gazprom.ru

У зв'язку з проведеним урядом США розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа і розкрадання державного майна України, МВС України заявляє про готовність до співпраці з Федеральним бюро розслідувань.

"Під час отримання офіційних запитів з боку уряду, МВС сприятиме наданню в розпорядження слідства США матеріалів щодо компаній групи Ostchem, що належать Дмитру Фірташу. Під час досудового розслідування слідчі органи України готові діяти відповідно до протоколу міжнародної правової допомоги, маючи на увазі, що механізм міжнародного співробітництва у цій сфері передбачає проведення слідчих дій як в Україні, так і в США відповідно до кримінально-процесуального законодавства двох країн і міжнародних угод", - додали прес-службі МВС.

Нагадаємо, 30 квітня суд у Відні ухвалить рішення про екстрадицію до США Дмитра Фірташа, якого ФБР звинувачує у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії.

Як відомо, 29 квітня Печерський районний суд Києва заарештував 500 млн кубометрів газу, який належить холдингу Ostchem, у рамках кримінального провадження про розтрату майна посадовцями НАК "Нафтогаз України".

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив за арешт майна хімзаводів Дмитра Фірташа в рахунок компенсації збитків держави, завданих у результаті змови Ostchem і "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram