ГоловнаЕкономікаБізнес

Кличко нарахував 150 незаконних будівництв у Києві

Мер столиці заявив, що проблему із забудовою створив не він.

Кличко нарахував 150 незаконних будівництв у Києві
Фото: Макс Требухов

У Києві близько 150 будівництв ведеться без необхідних документів. Про це на сесії Київради заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Хочу зазначити, що зараз у місті близько 150 будівництв, які ведуться без відповідних документів... І зараз нам доводиться вирішувати проблеми, які створили не ми", - заявив Кличко.

Окрім того, у своєму виступі він повідомив про скандальну забудову на Осокорках. "Я зустрічався з інвесторами (компанією ТОВ "Скай-буд ЛТД", - ред.). Ми шукаємо компроміс, шукаємо механізми, щоб компенсувати витрати і знайти альтернативну ділянку для компанії, з якою ми розриваємо договір", - додав він.

Мер також закликав депутатів підтримати відповідний проект рішення про розірвання договору з компанією-забудовником. Після цього депутати внесли його до порядку дня. У проекті рішення сказано, що Київрада розриває договір із забудовником у зв'язку з порушенням терміну будівництва. Як повідомили LB.ua представники компанії-забудовника, таке формулювання рішення їх не задовольняє, оскільки в ньому не сказано про компенсаторні механізми вирішення проблеми, а договір розривають в односторонньому порядку. Юрист компанії повинен виступити перед депутатами Київради перед ухваленням рішення про Осокорки.

Нагадаємо, в березні КМДА оприлюднила список із 42 будівництв столиці, які пов'язані зі структурою під назвою "Укогруп". Столична влада стверджує, що об'єкти, зведені забудовниками із цієї структури, переважно незаконні, а мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram