ГоловнаЕкономікаДержава

Розенко оголосив про скасування спецпенсій з 1 червня

Прокурорів, суддів, депутатів та інших чиновників переводять на загальні пенсії

Розенко оголосив про скасування спецпенсій з 1 червня
Фото: www.dyvys.in

Міністр соцполітики Павло Розенко заявив, що з 1 червня в Україні скасовуються спеціальні пенсії. Як виявилося, депутати створили юридичні підстави для цього власною бездіяльністю.

Про це Розенко повідомив у фейсбуці.

2 березня 2015 року ухвалили законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про пенсійне забезпечення", у прикінцевих положеннях якого Кабміну було наказано до 1 травня подати до Верховної Ради проект закону про призначення пенсій, в тому числі спеціальних, на загальних підставах.

Останнім пунктом законопроекту зазначалося, що якщо депутати не ухвалять цей проект, з 1 червня 2015 року скасовуються норми про пенсійне забезпечення осіб за законами "Про державну службу", "Про прокуратуру", "Про судоустрій і статус суддів", "Про статус народного депутата України", "Про Кабінет Міністрів України", "Про судову експертизу", "Про Національний банк України", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про дипломатичну службу", у Податковому і Митному кодексах України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Цього тижня Рада не засідає, тому ухвалити пенсійну реформу і якимось чином зберегти спецпенсії депутати не встигнуть.

"Факт неухвалення законопроектів Верховною Радою України дає нам всі юридичні підстави припинити призначення спецпенсій з 1 червня 2015 року. І ми це зробимо з великим задоволенням. Усі необхідні вказівки Пенсійний фонд вже отримав. Таким чином, з 1 червня 2015 року всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам призначатимуться відповідно до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", як усім звичайним людям", - повідомив Розенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підготував проект нової пенсійної реформи, в рамках якої планується запустити накопичувальну систему пенсійного забезпечення. Проект реформи складається з чотирьох законопроектів, внесених до парламенту 30 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram