ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережа заправок "БРСМ-Нафта" відхрестилася від кримінальної справи

ТОВ "БРСМ-Нафта" нібито ніяк не пов'язане з однойменною мережею заправок.

Мережа заправок "БРСМ-Нафта" відхрестилася від кримінальної справи
Фото: brsm-nafta.com

Господарську діяльність і розвиток мережі заправок під брендом "БРСМ-Нафта" здійснює компанія "Стейт Ойл", яка не згадується в прес-релізі МВС про порушення кримінального провадження проти групи компаній "БРСМ".

"Юридичні особи, перелічені в прес-релізі МВС, стосунку до діяльності мережі АЗК "БРСМ-Нафта" не мають", - йдеться в повідомленні мережі заправок.

Нагадаємо, 27 травня прес-служба МВС України повідомила, що Головне слідче управління МВС розслідує кримінальне провадження проти посадових осіб групи компаній "БРСМ".

"У 2014-2015 роках, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою, посадові особи групи компаній "БРСМ", а саме: ТОВ "БРСМ-Нафта", ТОВ "БРСМ", ТОВ "Укртрансойл-2009", ТОВ "Росукренергохолдинг", ТОВ "Біотехнології-2000", ТОВ "Елемент Ойл", ТОВ "Бел-Ойл", ТОВ "Нафтозбут", ТОВ "АЗС-Ойл", ТОВ "Нафто Синтез", ТОВ "Укрнафтотрейдинг" незаконно заволоділи коштами на загальну суму більш ніж 1,2 млрд грн шляхом незаконного придбання, виробництва і збуту нафтопродуктів", - йшлося в повідомленні.

Мережа заправок "БРСМ-Нафта" була створена ще в середині 90-х років, але пік зростання її автозаправної мережі припав на 2010-2013 роки. Ці успіхи пов'язують з іменем Едуарда Ставицького, міністра енергетики та вугільної промисловості за Віктора Януковича. Ставицький неодноразово заперечував, що володіє часткою в "БРСМ-Нафті", але журналістські розслідування неодноразово доводили протилежне.

Зараз у мережі 153 автозаправні комплекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram