ГоловнаСуспільствоЖиття

У біографії Аксьонова виявили неправдиві відомості про освіту

"Голова" Криму збрехав про закінчення військового училища.

У біографії Аксьонова виявили неправдиві відомості про освіту
Фото: EPA/UPG

Інформація про те, що "голова" Криму Сергій Аксьонов закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище, яку зазначено в його офіційній біографії, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у відповіді міністра оборони України Степана Полторака на запит народного депутата Георгія Логвинського, повідомляє "Крым.Реалии". Міноборони провело перевірку архівних документів, під час якої з'ясувало, що в червні 1993 року Аксьонова відрахували з училища за недисциплінованість.

"У наказі начальника СВВПБУ від 7 червня 1993 року №0107 зазначено: "Курсанта Аксьонова Сергія Валерійовича відрахувати за недисциплінованість, виключити зі списків особового складу, всіх видів забезпечення і направити до Республіки Молдова, м. Бельці", - йдеться в документі.

Також там зазначено, що в книзі обліку видачі дипломів СВВПБУ зазначено реєстраційний номер диплома Аксьонова. Однак відповідний запис закреслено олівцем, а у графі "підпис особи, яка отримала диплом" стоїть підпис.

Однак у перевірених копіях дипломів і у "Звіті та рішенні державної екзаменаційної комісії" СВВПБУ Аксьонова не зазначено.

В офіційній біографії Аксьонова, розміщеній на його сайті, сказано, що він закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище в 1993 році.

"З погляду правосуддя, на мою думку, тут є склад злочину 358-ї статті Кримінального кодексу України та 327-ї Кримінального кодексу Російської Федерації. Я думаю, що правоохоронні органи України і Росії повинні відреагувати на це повідомлення", - заявив нардеп Логвинський.

Нагадаємо, 14 вересня українська прокуратура повідомила Аксьонову про підозру. Його підозрюють у привласненні майна в особливо великих розмірах. Аксьонову інкримінують незаконне заволодіння майном "Артеку" вартістю майже 250 млн грн на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram