ГоловнаСуспільствоПодії

Справу спійманого на хабарі мера Люботина почали розглядати по суті

Було затягування розгляду справи, тому що обвинувачений лежав у лікарні.

Справу спійманого на хабарі мера Люботина почали розглядати по суті
Фото: sbu.gov.ua

Київський райсуд Харкова почав розглядати по суті справу мера Люботина Харківської області Володимира Теличка за звинуваченням у хабарі.

Це підтвердила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, пише Укрінформ.

"Попередні засідання закінчилися, хоча були певні складнощі, було затягування розгляду, тому що обвинувачений лежав у лікарні. Тепер суд перейшов до суті звинувачень", - зазначила Дубовик.

За її словами, сьогодні допитано двох свідків від обвинувачення.

"Зібрано достатній обсяг доказів, щоб підтвердити в судовому розгляді провину підозрюваного", - додала прес-секретар прокурора.

Водночас адвокат Теличка Олексій Макаров вважає, що його підзахисного підставили: "Ми дізналися, що його провокував працівник міліції на те, щоб отримати грошові кошти, обманював його, казав, що хоче відремонтувати асфальт, насправді хотів спровокувати, щоб мер взяв хабар", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, 1 квітня прокуратура області спільно з міліцією затримала мера Люботина при отриманні хабара. Досудове слідство встановило, що чиновник вимагав та отримав 500 дол. і 32 тис грн за винесення на сесію міськради питання про дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки в Люботині. При цьому мер обіцяв позитивне рішення сесії. За хабарництво йому як посадовій особі загрожує до десяти років в'язниці з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram