ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили велодоріжку від Троєщини до Європейської площі

За словами Кличка, дістатися від Троєщини до центру можна за півгодини

У Києві відкрили нову велосипедну доріжку за маршрутом "Троєщина - Європейська площа".

Про це повідомляє офіційний сайт мера столиці Віталія Кличка.

Велосипедний маршрут "Житловий масив Троєщина - Європейська площа" проходить проспектом Генерала Ватутіна, Московським мостом, вулицею Труханова, Парковим мостом, схилами Хрещатого парку, Володимирським узвозом і Європейською площею.

"Доріжка такого рівня - перша в Києві. Ми з керівниками профільних департаментів і комунальних підприємств проїхалися, подивилися. Відстань 22 км ми подолали за менш ніж півгодини в прогулянковому режимі. Велодоріжка з Троєщини в центр виділена в окрему лінію, на якій немає автомобілів, велосипедисти захищені. Частина маршруту проходить Трухановим островом, на який обмежено в'їзд автомобілів", - зазначив мер.

Фото: kiev.klichko.org

Він також закликав поліцейських стежити за дотриманням швидкісного режиму на цій ділянці.

За словами Кличка, влада столиці розробила систему велодоріжок у Києві загальною протяжністю 600 км. "Наступного року відкриємо ще не одну велодоріжку", - пообіцяв він.

Фото: kiev.klichko.org

Нагадаємо, що Троєщина розташована на північному сході Києва, у районі проживає понад півмільйона жителів. Київська влада неодноразово обіцяла побудувати на Троєщину гілку метрополітену, проте через брак грошей цей проект заморозили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram