ГоловнаСуспільствоПодії

Убивство лідера Одеського євромайдану готував колишній співробітник ГРУ РФ з бойовим досвідом у Чечні

Зараз ГРУшник перебуває в окупованому Криму

Диверсійною групою для проведення терактів в Україні, членів якої минулого тижня затримала СБУ, керував колишній військовослужбовець ГРУ Генштабу ЗС Росії Андрій Коваленко.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними джерела, 53-річний Коваленко є уродженцем Новосибірської області. Раніше проходив службу в ГРУ Генштабу РФ на посаді командира розвідроти, а з грудня 1994-го по березень 1995-го років брав участь у Чеченській кампанії.

"Доля Коваленка також пов'язана з Україною. Він навчався в Донецькому державному університеті управління. Його дружина - уродженка Макіївки Донецької області", - повідомило джерело.

Зараз Коваленко перебуває в окупованому Криму.

Фото: investigator.org.ua

Зазначить, що прізвище керівника диверсійної групи звучить на відеозапису допиту в СБУ затриманих учасників групи, які, за даними слідства, готували вбивство лідера Євромайдану Одеси. Проте в офіційному повідомленні СБУ його не названо.

Як розповіли затримані, Коваленко поставив перед ними завдання здійснити серію терактів і замовних убивств на материковій частині України - вибухи в місцях дислокації українських правоохоронців, на військових об'єктах, а також у волонтерських і громадських організаціях.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14 і ч.1 ст.258 Кримінального кодексу (підготовка до злочину; терористичний акт).

Нагадаємо, 11 вересня правоохоронці запобігли вбивству лідера Євромайдану Одеси. За підозрою в підготовці замаху було затримано шістьох осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram