ГоловнаСуспільствоЖиття

Українського льотчика підозрюють у держзраді

Майор ЗСУ планував угнати в Росію літак СУ-24М, повідомили в прокуратурі.

Українського льотчика підозрюють у держзраді
СУ-24М
Фото: vip174.ru

Майору Збройних сил України, командиру ескадрильї однієї з військових частин Хмельницької області, який працював на російську розвідку і планував викрасти літак СУ-24М, повідомили про підозру у вчиненні державної зради.

Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Цього українського військовослужбовця в червні минулого року завербувала російська військова розвідка, у тому числі через брата підозрюваного, для виконання злочинних завдань. Зокрема, за матеріальну винагороду і можливість проживання та працевлаштування на території Російської Федерації капітана ескадрильї та його родини він погодився передавати вербувальникам секретну інформацію, а також мав під час виконання бойових польотів здійснити перегін літака-розвідника "СУ-24М" і посадити його на одному з аеродромів РФ", - зазначили в прокуратурі.

Як зазначають у прес-службі, офіцеру ЗСУ не вдалося довести злочинний намір до кінця, тому що його було викрито працівниками українських спецслужб і усунено від здійснення польотів.

Щодо завербованого майора управлінням Служби безпеки України в області розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою області.

За рішенням суду підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання йому судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство.

Відповідно до санкції ч.1 ст. 111 КК України, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Нагадаємо, в серпні військова прокуратура України повідомила про підозру колишньому першому заступнику командувача Військово-Морських сил України Сергію Єлисєєву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram