ГоловнаСуспільствоВійна

День у зоні АТО минув без обстрілів, але з провокаціями

Ворожі міни лягали за кількасот метрів від опорних пунктів військових.

День у зоні АТО минув без обстрілів, але з провокаціями
Фото: uapress.info

З опівночі і до 18:00 п'ятниці бойовики на Донбасі не обстрілювали позиції сил АТО, однак тричі вдавалися до збройних провокацій.

Так, близько першої години ночі на позиціях бойовиків неподалік Горлівки військові зафіксували роботу ворожої зенітної установки.

А в селищі Широкине близько 12:00 і близько 15:00 бойовики з 82-міліметрових мінометів били в напрямку лінії розмежування. Ворожі міни лягали за кількасот метрів від опорних пунктів сил АТО.

"Таким чином проросійські бандформування невдало намагалися спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь, щоб згодом звинуватити українську сторону в зриві мирних домовленостей", - повідомляє прес-центр АТО.

Військові використовують перемир'я для робіт з розмінування. На даний момент у зоні АТО працює 36 груп розмінування. З початку АТО сапери знищили майже 20 тисяч вибухонебезпечних предметів. Очищено від вибухонебезпечних предметів близько 1000 гектарів у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, в четвер на Донбасі в результаті підривів загинули двоє військовослужбовців, п'ятеро отримали поранення. На околиці Старогнатівки Волноваського району Донецької області при розмінуванні "зеленки" загинули двоє саперів 72-ї бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram