ГоловнаСвіт

Словаччина має намір блокувати рішення ЄС про обов'язкові квоти на мігрантів

Проти обов'язкового розподілу мігрантів між країнами ЄС виступають також Угорщина, Польща та Чехія.

Словаччина має намір блокувати рішення ЄС про обов'язкові квоти на мігрантів
Роберт Фицо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Братислава блокуватиме будь-яке рішення Євросоюзу про обов'язкові квоти розподілу мігрантів.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Якщо квоти затвердять, ми займемо чітку позицію. Ми зробимо все від нас залежне, щоб переконати Європу, що квоти - це нісенітниця", - сказав голова уряду в ефірі одного з телеканалів у неділю.

Він також заявив, що міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк прагнутиме заблокувати план Єврокомісії про введення обов'язкових квот для розподілу 160 тис. біженців між 28 країнами-членами ЄС.

Фіцо також заявив, що введення квот, проти якого також виступають Чехія, Угорщина і Польща, "стало б порушенням основних правил ухвалення рішень у Європейському Союзі".

Засідання голів МВС країн-членів Євросоюзу відбудеться 14 вересня в Брюсселі. Очікують, що на зустрічі обговорюватимуть пропозиції президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про розподіл мігрантів, які він висунув 9 вересня. Згідно з ініціативою Юнкера, країни-члени ЄС повинні додатково розмістити на своїй території близько 160 тис. біженців.

Наприкінці червня держави Євросоюзу домовилися розселити 40 тис. мігрантів, які перебувають в Італії та Греції, і 20 тис., які ще перебувають за межами Євросоюзу. При цьому останніми місяцями потік мігрантів у ЄС зріс і набув критичного характеру.

За даними ООН, число жителів близькосхідних та африканських країн, які нелегально перебралися в Євросоюз, із початку року перевищило 378 тис. осіб. Згідно з прогнозом, очікуваний потік біженців до Європи з півдня протягом найближчих двох років становитиме щонайменше 850 тис. осіб. Передбачають, що основна частина мігрантів осяде в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram