ГоловнаСвіт

Тисячі жителів Будапешта протестували проти міграційної політики уряду Угорщини

З 15 вересня в Угорщині посилюється міграційне законодавство

Близько 10 тис. людей вийшли в неділю, 13 вересня, на вулиці Будапешта, протестуючи проти міграційної політики угорського уряду.

Про це повідомляє euronews.

Маніфестанти пройшли маршем по набережній Дунаю до будівлі парламенту. Прем'єр-міністра Віиктора Орбана вони звинувачують у розпалюванні ненависті і ворожнечі, стверджуючи, що глава уряду використовує міграційну кризу, щоб відвернути увагу громадян країни від інших проблем.

На думку демонстрантів, політика Віктора Орбана спрямована не тільки проти європейських цінностей, а й проти національних інтересів самої Угорщини. У зв'язку з цим вони закликають не плутати їхню країну з її урядом.

З 15 вересня в Угорщині посилюється міграційне законодавство: усіх, хто перетне кордон незаконно, заарештовуватимуть. Раніше угорська влада почала будівництво 175-кілометрового паркану на кордоні з Сербією, звідки йде основний потік біженців, а також встановила там огорожу з колючим дротом. Крім того, угорська влада посилила контроль за цим кордоном, направивши туди додатково близько 4 тис. військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram