ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта закликали піти у відставку

Голова австралійського уряду має намір боротися за посаду прем'єра на виборах.

Прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта закликали піти у відставку
Тони Эбботт

Міністр зв'язку австралійського уряду Малькольм Тернбулл заявив, що прем'єр-міністрові Тоні Ебботту час іти у відставку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Тернбулл оголосив про намір кинути виклик нинішньому голові уряду на внутрішньопартійному голосуванні. "Прем'єр-міністр не може забезпечити економічне лідерство, якого потребує нація, - сказав Тернбулл. - Нам потрібен інший стиль керівництва".

До вимог Тернбулла приєдналася і голова МЗС Австралії Джулія Бішоп. Сам Ебботт заявив, що приймає виклик.

"Я буду кандидатом, і я маю намір перемогти, - сказав Ебботт журналістам. - Очевидно, що я стривожений дестабілізацією, яка триває вже багато-багато місяців, і я кажу своїм колегам-лібералам, що дестабілізація просто повинна припинитися".

Останніми місяцями рейтинг Ліберальної партії й особисто Тоні Ебботта стабільно падає, більшість австралійців готові підтримати на виборах 2016 року опозиційних лейбористів.

Малькольм Тернбулл - один з найвпливовіших діячів Ліберальної партії, яка є основою нинішнього коаліційного уряду Тоні Ебботта. Понад рік, з вересня 2008-го по грудень 2009 року, він був лідером лібералів, але мусив поступитися цією посадою Ебботтові після того, як зазнав поразки у внутрішньопартійній боротьбі. Тернбулл відомий як послідовний прихильник легалізації одностатевих шлюбів і створення Австралійської Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram