ГоловнаСвіт

Влада Китаю посилює екостандарти для автомобілів

За даними дослідників, через забруднення повітря у Китаї щодня вмирають понад 4 тис. осіб

Влада Китаю посилює екостандарти для автомобілів
Смог в китайском городе (архив)
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю має намір посилити екологічні стандарти для автомобілів.

Як повідомляє The South China Morning Post, уряд КНР працює над шостим за рахунком набором відповідних правил.

Про підготовлювані плани заявив представник міністерства охорони навколишнього середовища Пей Сяофей. За його словами, норми стандарту "Китай-6" зобов'яжуть автовиробників скоротити викиди шкідливих газів (зокрема оксиду азоту) на 30%. Оновлені правила сформулюють до середини 2016 року.

До початку 2017-го всі автомобілі у Піднебесній повинні відповідати стандартам "Китай-5", ухваленим у 2013 році. Вони практично аналогічні з правилами пакету "Євро-5", який у ЄС ухвалили ще у 2009 році. Найбільші міста країни - Пекін, Шанхай і Нанкін - вже перейшли на "Китай-5".

За кілька днів до військового параду в Пекіні, присвяченого 70-ї річниці закінчення Другої світової війни, що відбувся 3 вересня, влада обмежила рух транспорту у кількох містах. У підсумку смог, що висить над китайською столицею, тимчасово розсіявся.

Забруднення повітря стало масштабною проблемою для Китаю: за даними дослідницького центру Berkeley Earth, через ситуації, що склалася у країні, щодня вмирають понад чотири тисячі осіб. Викиди шкідливих газів автомобілями - одна з основних причин забруднення повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram