Сьогодні, 6 грудня, відбулося IV засідання Бюро Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Про це повідомила пресслужба МЗС України. “Під час засідання також відбулася урочиста…
На територію України забороняється ввезення продукції, котра походить з третіх країн та не відповідає технічним умовам виробництва Коньяку. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики…
З яких фужерів краще пити шампанське? Чи завжди на стіл ставлять свічки? А квіти? Як поєднати бабусину тарілку і вишуканий келих? Це еклектика чи просто треба навчитися міксувати?
Саме татари познайомили з кавою козацьку старшину у XVIII столітті. Кав'ярні (кхавехане) були виключно місцями чоловічого дозвілля, своєрідними чоловічими клубами. Натомість жінки відвідували
лазні, де так само частувалися кавою та солодощами…
Державне агентство розвитку туризму 7 лютого провело церемонію підписання "Маніфесту української кухні".
Про це
повідомляє пресслужба ДАРТ.
"Найвідоміші та найшанованіші українські…
Смачно поїсти українець може вдома, а ресторан – місце особливого візиту, у заклад приходять, щоб отримати враження. У Європі все навпаки. І якщо український ресторатор отримує прибуток на рівні
10-15%, це вже дуже успішний бізнес.
Багато хто викреслював регіон з гастрономічної мапи, але саме тут вдалось
знайти зливане молоко, пиріжки з солодким цукровим буряком, рабчикі, френзолькі та унікальні вареники з «піском».
"Наші ресторатори багато коштів вкладають у ремонт, в іміджеву складову, кухні приділяють набагато менше уваги. Тоді як у світі на першому місці – продукт"
Що суворіші часи, то частіше люди звертаються до страв дитинства, готують шубу та олів’є не через раціональні, а емоційні причини: бо їх робила мама або бабуся тоді, коли світ здавався великим, а
новорічне диво було зовсім справжнім.
Те, що ресторани світу пройшли за 100 років, ми проскочили за 30, але найважливіше – якими стануть для нас наступні 10 років: що варто робити шеф-кухарям і які ресторанні концепції мають
з’явитись. Поради від Аврори Огородник.
Скільки коштують зірки «Мішлен»? Яким є середній чек у ресторані в Києві та регіонах? Який борщ канонічний: з квасолею чи з картоплею? Читайте. Обговорюйте. Прем’єра на LB.ua.