Сьогодні, 6 грудня, відбулося IV засідання Бюро Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.
Про це повідомила пресслужба МЗС України.
“Під час засідання також відбулася…
На територію України забороняється ввезення продукції, котра походить з третіх країн та не відповідає технічним умовам виробництва Коньяку.
Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики…
Гастрономічний фронт – майже невидимий і дуже неоднорідний. Але він теж працює.
Власники закладів з різних куточків України розповідають, як змінилися ресторани за два роки пандемії. Чого тепер хочуть клієнти?
Каша з моху, водорості з моху і фіолетовий борщ. Дивно? Та ви просто не вмієте це готувати! Спробуйте!
З яких фужерів краще пити шампанське? Чи завжди на стіл ставлять свічки? А квіти? Як поєднати бабусину тарілку і вишуканий келих? Це еклектика чи просто треба навчитися міксувати?
Саме татари познайомили з кавою козацьку старшину у XVIII столітті. Кав'ярні (кхавехане) були виключно місцями чоловічого дозвілля, своєрідними чоловічими клубами. Натомість жінки відвідували
лазні, де так само частувалися кавою та солодощами…
Як зробити українські томати популярнішими за перуанську картоплю? Шеф-кухарі та держава об’єднують зусилля.
Державне агентство розвитку туризму 7 лютого провело церемонію підписання "Маніфесту української кухні".
Про це повідомляє пресслужба ДАРТ.
"Найвідоміші та найшанованіші українські…
Гіпокрас і мигдалевий каудел – хмільні напої середньовічної Європи. М'ясо з прянощами, десерт з перцем – готуємо за давніми рецептами
Смачно поїсти українець може вдома, а ресторан – місце особливого візиту, у заклад приходять, щоб отримати враження. У Європі все навпаки. І якщо український ресторатор отримує прибуток на рівні
10-15%, це вже дуже успішний бізнес.
Багато хто викреслював регіон з гастрономічної мапи, але саме тут вдалось
знайти зливане молоко, пиріжки з солодким цукровим буряком, рабчикі, френзолькі та унікальні вареники з «піском».
Що забирає в нас енергію взимку та як залишатися працездатним.
"Наші ресторатори багато коштів вкладають у ремонт, в іміджеву складову, кухні приділяють набагато менше уваги. Тоді як у світі на першому місці – продукт"
Чому Симон Петлюра обрав «Щедрика» для світового турне хору УНР, чим колядка відрізняєтьмя від щедрівки і під які пісні ми святкуємо сьогодні.
Хтось відзначає Різдво 25 грудня, хтось – 7 січня. Хтось дотримується правила 12 пісних страв, хтось – ні. Але кутю на Святвечір готують майже всі
7 коктейлів з історіями, які легко готувати - на кожен день святкового тижня.
Коли їжа або атмосфера свята – головні герой улюблених фільмів. Що подивитися на свята.
Що суворіші часи, то частіше люди звертаються до страв дитинства, готують шубу та олів’є не через раціональні, а емоційні причини: бо їх робила мама або бабуся тоді, коли світ здавався великим, а
новорічне диво було зовсім справжнім.
Те, що ресторани світу пройшли за 100 років, ми проскочили за 30, але найважливіше – якими стануть для нас наступні 10 років: що варто робити шеф-кухарям і які ресторанні концепції мають
з’явитись. Поради від Аврори Огородник.
Струдель, або ж штрудель, або струцля, який люблять у нас ще з часів Австрії та випікають на Різдво з вишнями.
Попри щорічну критику і тривалі дискусії, премія «Сіль» уже 9 років залишається подією №1 українського ресторанного світу.
Скільки коштують зірки «Мішлен»? Яким є середній чек у ресторані в Києві та регіонах? Який борщ канонічний: з квасолею чи з картоплею? Читайте. Обговорюйте. Прем’єра на LB.ua.
Ми зростаємо та розвиваємося разом з вами. І сьогодні відкриваємо розділ «Гастрономія».