ГоловнаЕкономікаФінанси

​"Украерорух" отримає 25 млн євро кредиту від ЄБРР

Кошти використають для забезпечення безперебійної роботи підприємства.

​"Украерорух" отримає 25 млн євро кредиту від ЄБРР
Фото: rian.com.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Державному підприємству обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") кредит у розмірі EUR25 млн для підтримки авіагалузі, написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму телеграм-каналі. Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що відповідний меморандум підписано між "Украерорухом" і ЄБРР у п'ятницю.

"Це дуже своєчасна та необхідна підтримка ліквідності підприємства й забезпечення його безперебійної роботи, адже провайдер аеронавігаційного обслуговування - "Украерорух" - є частиною критичної інфраструктури для держави", - написав Криклій.

Міністр подякував європейським колегам за підтримку.

Нагадаємо, Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" оцінило недоотримані доходи з 2014 року через окупацію Криму і окремих районів Донбасу в 19 млрд гривень.

Тимчасово виконувач обов'язків директора "Украероруху" Андрій Ярмак у грудні минулого року говорив, що з 2013-го по 2018 рік кількість опрацьованих рейсів скоротилася на 44% - до близько 300 тис. польотів. За його словами, якщо у 2013 році загальний обсяг становив 530 тис. польотів, то у 2018 році - лише близько 300 тис. Це мінус 44%. А транзитних польотів поменшало майже втричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram