ГоловнаЕкономікаБізнес

Антимонопольний комітет порушить справу проти "Епіцентру" і "Нової лінії"

АМКУ чекає копій протоколів поліції.

Антимонопольний комітет порушить справу проти "Епіцентру" і "Нової лінії"
Фото: novynar.com.ua

Антимонопольний комітет порушить справу після отримання копії протоколів Нацполіції за фактом торгівлі забороненими під час карантину товарами в мережах "Епіцентр" та "Нова лінія". Про це пише "Економічна правда" з посиланням на главу Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексія Хмельницького.

Обидві торгові мережі належать родині нардепа Олександра Гереги. Хмельницький повідомив, що з погляду антимонопольного законодавства робота "Епіцентру" й "Нової лінії" під час карантинних обмежень є отриманням неправомірної вигоди над конкурентами.

"Недоотримання вищевказаними мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню в Україні коронавірусу, могла поставити ці магазини в більш вигідне становище щодо інших суб'єктів господарювання, які здійснюють схоже торгове та побутове обслуговування населення, але дотрималися умов карантину", – повідомив Хмельницький.

В АМКУ додали, що поліція склала протоколи, які зафіксували факти торгівлі забороненими в період карантину товарами в цих двох мережах. Після отримання їхніх копій в АМКУ відкриють справу.

"Якщо дослідження Київського ТО АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства "Епіцентром" і "Новою лінією" або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф у розмірі 5% від доходу за 2019 рік", – повідомив Хмельницький.

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора має намір вивчити й дати свою правову оцінку діям "Епіцентру" в період карантину. Торгова мережа мала продавати тільки продукти та товари першої необхідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram