ГоловнаЕкономікаБізнес

У Тернополі вирішили закрити "МакДрайв" через карантин

Влада міста стверджує, що на роботу торгових мереж "Новус", "Сільпо", "Епіцентр", "АТБ" і "МакДональдс" надходило багато скарг.

У Тернополі вирішили закрити "МакДрайв" через карантин
Фото: Доба

У Тернополі 27 квітня закрили "МакДональдс", який продовжував роботу, незважаючи на карантин.

Таке рішення було прийнято на засіданні міського оперативного штабу боротьби з коронавірусом.

Згідно з рішенням штабу, до кінця карантину "МакДональдс" не прийматиме відвідувачів. У разі порушення правоохоронці складатимуть адміністративні протоколи.

На засіданні 27 квітня дали доручення правоохоронним органам перевірити й оцінити виконання постанови Кабміну №211 від 11 березня зі змінами та доповненнями також у торгових мережах "Новус", "Сільпо", "Епіцентр" і "АТБ" щодо дотримання карантинних вимог.

Відзначають, що на роботу цих закладів регулярно надходили скарги від жителів міста.

"Беріть співробітників муніципальної поліції та сьогодні ж їдьте в "Епіцентр" і "МакДональдс", щоб вони припинили роботу, так само, як інші суб'єкти господарювання. Якщо є небажання, складайте протоколи, тому що дуже багато скарг надходить від тернополян на роботу цих установ", - заявив на засіданні штабу мер Тернополя Сергій Надал.

Компанія "МакДональдс" відреагувала на закриття "МакДрайв" у Тернополі. У заяві повідомляють, що одномоментне закриття ресторану завдало великих збитків через "колосальне списання свіжих інгредієнтів" і призвело до того, що 60 працівників ресторану пішли в простій, який повністю оплачує "МакДональдс".

"Рішення уряду забороняє установам приймати відвідувачів і дозволяє працювати тим з них, які дотримуються санітарних і протиепідемічних норм, забезпечують співробітників засобами захисту і надають адресну доставку замовлень. "МакДональдс" закрив для відвідування зали всіх 92 ресторанів у країні. Працюють тільки лінії "МакДрайв" і доставка, де ми організували безконтактну видачу замовлень через кур'єра або в транспортні засоби. З початком карантину ми посилили і без того суворі стандарти гігієни і безпеки відповідно до визначених урядом вимог, що дозволяє зробити обслуговування безпечним", - підкреслили в компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram