ГоловнаЕкономікаДержава

Суд повторно заблокував приватизацію "Центренерго"

Глава ФДМ прогнозував продаж компанії в 2021 році.

Суд повторно заблокував приватизацію "Центренерго"
Фото: Факты

Господарський суд міста Києва заборонив Фонду державного майна продовжувати процес продажу компанії "Центренерго".

Відповідне рішення від 23 січня 2020 року опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Задовольнити заяву "Укрдонінвест" про забезпечення позову. Вжити заходів щодо забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" до ФДМУ шляхом заборони ФДМ здійснювати будь-які дії щодо здійснення приватизації ПАТ "Центренерго" до набуття чинності судового рішення за результатами розгляду справи по суті про визнання недійсним наказу ФДМ №1572 від 13 грудня 2018 року" , - зазначено в тексті рішення суду.

21 січня в ФДМ повідомили, що почали готувати процедуру приватизації "Центренерго", зокрема відбір інвестиційного радника для приватизації.

Раніше прем'єр Олексій Гончарук заявляв, що "Центренерго" перебуває в пріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації. Глава ФДМ Дмитро Сенниченко прогнозував продаж "Центренерго" в 2021 році.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а п'ять призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram