ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати ввели з 2021 року єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ

Новий механізм набуде чинності з 2021 року.

Верховна Рада ввела єдиний рахунок для сплати податків і зборів, а також єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

За відповідні законопроєкти №1049 і №1051 проголосували 255 і 274 народних депутатів.

"Закони вирішать проблему переплати податків, коли у підприємця на одному рахунку переплата, на іншому недоплата, а його все одно штрафують. Ми ввели цим законом норму, згідно з якою, якщо підприємець зараховує кошти на єдиний рахунок, його податкове зобов'язання вважається виконаним", - прокоментував законопроєкт голова фінансового комітету Данило Гетьманцев.

Єдиний рахунок не можна буде використовувати для сплати податку на додану вартість та акцизного податку з пального і спирту, оскільки для їх сплати існують дві інші спеціальні системи електронного адміністрування

З нього можна буде платити податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізосіб, єдиний соцвнесок, єдиний податок, рентну плату, податковий борг за цими податками.

Для відкриття єдиного податку достатньо буде подати заявку в податкову службу через електронний кабінет.

Гетьманцев зазначив, що Податкова служба і Держказначейство наразі не готові до реалізації цього механізму, тому їм дається відтермінування до 2021 року для підготовки необхідних систем.

Нагадаємо, у вересні депутати вирішили об'єднати звітність щодо ЄСВ та податку на доходи фізосіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram