ГоловнаЕкономікаДержава

Усі шахти ДП "Львіввугілля" відновили роботу

Питання погашення боргів з заробітної плати гірникам за квітень вирішене.

Усі шахти ДП "Львіввугілля" відновили роботу
Фото: facebook/Михайло Волинець

Усі шахти ДП "Львіввугілля" відновили роботу після вирішення питання погашення боргів з заробітної плати гірникам за квітень.

Про це повідомляє Громадське.

"На рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти відповідно до укладеного договору з компанією "Д. Трейдинг" від 14.06.2019 р - це передоплата за вугільну продукцію. Засоби відразу направлені на виплату заробітної плати працівникам держпідприємства в розмірі 48% за квітень поточного року. Всього за квітень буде виплачено 86% зарплати. Кошти надходять на особові рахунки працівників", - повідомили в ДП "Львіввугілля".

Глава профспілкового осередку шахти "Степова" Василь Семканич повідомив, що всі шахти ДП "Львіввугілля" відновили роботу 19 червня.

"Фактично вирішено питання погашення боргів з заробітної плати гірникам за квітень. Як і обіцяли шахтарі, як тільки кошти потрапили на рахунок ДП «Львіввугілля», вони взялися до роботи", - повідомив Василь Семканич.

18 червня у Львівській області гірники з шахт "Лісова" і "Степова" відмовилися спускатися в забій до повного погашення заборгованості з заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що львівським шахтарям виплатили зарплату за березень і виплатили 4% квітневої зарплати.

7 червня дві шахти у Львівській області призупинили роботу через заборгованість з зарплати. 10 червня гірники перекрили міжнародну трасу Львів - Рава-Руська в селі Смереків. Також шахтарі перекрили дорогу біля села Воля-Висоцька.

10 червня прес-секретар президента Юлія Мендель обіцяла, що борги із зарплати погасять "сьогодні-завтра", йшлося про суму в 41 млн гривень.

У травні 2019 шахтарі "Львіввугілля" влаштували протест під Міністерством енергетики з вимогою виплатити борги із зарплати. 29 травня на одній з шахт у Львівській області стався обвал, в результаті якого загинули два гірники. Шахту відвідав президент Зеленський, який за підсумками візиту порушив питання про заборгованість перед шахтарями на розгляд РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram