ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський пообіцяв вивести Україну в топ-10 Doing Business за три-чотири роки

"Сюди повинна стояти черга з інвесторів".

Зеленський пообіцяв вивести Україну в топ-10 Doing Business за три-чотири роки
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський переконаний, що через три-чотири роки Україна може увійти в топ-10 рейтингу Doing Business і в країну "повинна стояти черга з інвесторів".

Про це він заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві, повідомляють на сайті президента.

"Ми працюємо над формуванням позитивного іміджу України у світі. Сюди повинна стояти черга з інвесторів. Упевнений, що вже через три-чотири роки Україна може увійти в топ-10 рейтингу Світового банку Doing Business. Наша команда докладе до цього максимум зусиль", - сказав Зеленський.

Він також розповів, що провів "інвентаризацію" президентських указів минулих років і скасував документи, які стримували розвиток економіки.

"Наша команда в Адміністрації Президента не втрачає часу. Ми провели повну інвентаризацію указів президента. Це укази, які втручаються в економіку. І сьогодні вони скасовані", - заявив Зеленський.

За його словами, йдеться про "драконівські" штрафи за порушення касової дисципліни, обмеження для встановлення нотаріусами рівня цін на свої послуги, заборону використовувати тканини іноземного виробництва для виготовлення шкільної форми і т.д.

Президент також повідомив, що відтепер скасовано вимогу обов'язкового продажу валютної виручки.

"Це не тільки зменшення різних обмежень для бізнесу, це ще й ознака макрофінансової стабільності в країні. За це й за інше повинні подякувати Нацбанку. Я переконаний, що це результат його незалежності, я буду її поважати і захищати", - додав Зеленський.

Він також зазначив, що надалі буде ще більше змін. Також президент підкреслив, що Україна буде далі співпрацювати з Міжнародним валютним фондом, що допоможе зменшити і здешевити боргове навантаження на країну і прискорити європейську інтеграцію.

Зеленський пообіцяв, що його команда буде працювати над поліпшенням кредитного рейтингу, який зараз перебуває на рівні B-, і пообіцяв змінити ситуацію за кілька років. Також серед пріоритетів - відновлення позитивного іміджу України у світі, сприяння залученню інвесторів, подолання корупції, боротьба з контрабандою і рейдерством.

Президент також підтримав масштабну приватизацію і позбавлення СБУ "невластивих їй функцій".

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що домовився з українськими олігархами про фінансування низки проектів для відновлення Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram