ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко попередив про серйозні наслідки "денаціоналізації" ПриватБанку

Повернення банку Коломойському може поставити хрест на програмі МВФ.

Порошенко попередив про серйозні наслідки "денаціоналізації" ПриватБанку
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко попередив, що "денаціоналізація" Приватбанку призведе до серйозних наслідків у вигляді кризи відносин з Міжнародним валютним фондом і великих проблем в економіці.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу.

"Різкі рухи по банку створять певні загрози для його численних клієнтів. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співпраці з Міжнародним валютним фондом. Спроба денаціоналізації ПриватБанку, задній хід спровокує велику кризу у відносинах з МВФ з відповідними ризиками для макроекономічної стабільності курсу і може спричинити по собі нову кризу", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський хоче від держави компенсацію за націоналізацію установи і намагається через суд повернути акції Привату. За неофіційною інформацією, в Окружному адміністративному суді міста Києва під головуванням судді Павла Вовка вже готується рішення про визнання націоналізації ПриватБанку незаконною.

Коломойський підтримує кандидата в президенти Володимира Зеленського, який є головним претендентом на перемогу в другому турі виборів 21 квітня.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанову докапіталізували на 116,8 млрд грн. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram