ГоловнаЕкономікаБізнес

МОЗ заборонить випробування косметики на тваринах

Новий технічний регламент дозволить українським виробникам вийти на європейський ринок.

МОЗ заборонить випробування косметики на тваринах

Міністерство охорони здоров'я України розробило проект постанови уряду про затвердження нового технічного регламенту на косметичну продукцію на основі Регламенту Європейського Союзу №1223/2009. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Документ повинен усунути юридичні суперечності, а також адміністративні та технічні бар'єри в торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.

Міністерство має намір в середньостроковій перспективі заборонити випробування косметики на тваринах, і з впровадженням нового регламенту дати можливість іноземним і національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.

Документ передбачає перехідний період для запровадження нових вимог до тестування косметичної продукції.

"Це рішення обумовлене тим, що в Україні на сьогодні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики", - пояснили у відомстві.

Введення нового технічного регламенту дозволить іноземним компаніям, які вже відмовилися від тестування своєї продукції на тваринах, реалізовувати свою продукцію на українському ринку на основі результатів досліджень альтернативними методами.

Зараз новий регламент опрацьовується в Міністерстві охорони здоров'я і найближчим часом буде оприлюднений для громадського обговорення на офіційному веб-сайті міністерства.

Нагадаємо, Європейський Союз перейшов на нові вимоги до безпеки косметичної продукції у 2013 році, хоча регламент був затверджений у 2009 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram