ГоловнаЕкономікаДержава

Земельний кадастр наповнено на 73%

Не оцифровано дані про ліси і водні об'єкти.

Земельний кадастр наповнено на 73%
Фото: Пресс-служба Днепропетровской ОГА

Державний земельний кадастр України станом на кінець 2018 року наповнено на 73%.

Про це на засіданні уряду в середу сказав в.о. міністра аграрної політики Максим Мартинюк.

"На сьогодні 73% території України вже в кадастрі. Не в кадастрі переважно землі лісового фонду, водні об'єкти, тобто землі, що належать державі. Процес внесення їх у кадастр триває", - заявив він.

Державний земельний кадастр - це геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні; а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

Земкадастр запустили 2013 року. На спеціальній карті в інтернеті можна побачити будь-яку земельну ділянку України. Публічна кадастрова карта надає інформацію про кадастровий номер ділянки, її цільове призначення, вид власності, а також площу.

У 2017 році Мінагрополітики заявило про переведення його на технологію блокчейн (Blockchain). Земкадастр став другим проектом у державному секторі України, де впроваджується блокчейн. До цього його впровадили в систему електронних торгів арештованого майна OpenMarket.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram