ГоловнаЕкономікаДержава

Данилюк: керівники ДФС основний "заробіток" віддають "кришувальникам"

І прем'єр про це знає, каже екс-міністр.

Данилюк: керівники ДФС основний "заробіток" віддають "кришувальникам"
Фото: Макс Требухов

Кримінальна справа проти колишнього керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана, як і проти його попередника Романа Насірова, безперспективна, оскільки Продан почуває себе захищеним. Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив екс-міністр фінансів Олександр Данилюк. 

"У чому особливість керівників ДФС? Вони небідні люди. Тобто вони заробляють в абсолютних цифрах великі гроші, як і показало оприлюднене листування (Продана - ред.). Хоча це тільки вершина айсберга насправді. Але у відносних цифрах вони точно не отримують основного. Основне йде на «кришувальників». Тому Продан почував і почуває себе захищеним", - зазначив Данилюк, додавши при цьому, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман не може про це не знати.

"У пресі досить фактажу, і не тільки в останньому листуванні. Але я впевнений, що це все нічим не закінчиться. Тому що домовляться, з'їдуть, змажуть, виявиться, що телефон «не той». У кожнім разі є можливість затягнути справу вже в суді. Але під удар його ставити не будуть. Тому що Продан дуже багато знає. Ви зауважте, скільки видань і каналів приділило увагу цій корупційній історії - раз-два і все. Чому? Домовилися зам'яти. Я також впевнений, що і Роман Насіров абсолютно спокійно пройде всі ці процедури. Чому? Тому що кругова порука.

От якщо покарають хоча б одного голову ДФС, чи то Насіров, чи Продан, то наступний не захоче підтримувати порушення і забезпечувати заробіток. Навіщо йому сидіти?" - впевнений Данилюк.

Читайте також повну версію інтерв'ю "Олександр Данилюк: "Після арешту Насірова Гройсман підходив до мене кілька разів. Президента це теж сильно зачепило".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram