ГоловнаПолітика

Насіров через суд поновився на посаді

Окружний адмінсуд став на бік колишнього голови ДФС.

Насіров через суд поновився на посаді
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня своїм рішенням поновив Романа Насірова на посаді керівника Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua

У рішенні йдеться, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов'язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

Нагадаємо, Насірова звільнили 31 січня в зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. Уже в середині лютого він подав позов про незаконність звільнення.

Насірова також судять за звинуваченням у зловживанні владою і службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК).

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, упродовж 2015 року він узяв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram